Nieuw en duurzaam in Arnhem! ‘De Kleine Moestuin is zaterdag 3 april geopend door de ‘Groente Gilde’ aan de Sperwerstraat 97. Deze tuin is bedoeld voor kinderen die willen meewerken aan een echte moestuin. Dit kan elke zaterdagmiddag van 13.30u-15.00u. Initiatiefnemers van ‘De Kleine Moestuin’ zijn Jeannette Sanders en Kim Lagerweij (Arnhems Hert community & team-lid).

Voor dit initiatief hebben veel vrijwilligers voorbereidend werk gedaan, maar het is zeker nog niet af! De kinderen gaan nu aan de slag om de moestuin gereed te maken. Naast de Gemeente Arnhem heeft ook Arnhems Hert dit initiatief gesponsord. Houwke Ong, mede-initiatiefnemer van Arnhems Hert, overhandigde onlangs de initiatiefnemers van De Kleine Moestuin, Kim en Jeannette, een symbolische cheque van 800 Arnhems Hert (= 800 euro).

Houwke: “Een belangrijk initiatief om Arnhemse kinderen weer het contact met de natuur te laten ervaren en bij hen een zaadje te planten voor duurzaamheid”.

Toepasselijk is ook dat de locatie het schoolplein is van de voormalige basisschool de Vlindertuin op de Geitenkamp. De Kleine Moestuin is dus helemaal op z’n plek. Wij wensen iedereen heel veel tuinier-plezier!