Het Arnhemse Netwerk

De stad Arnhem wordt gedragen door haar inwoners, bedrijven en organisaties. En Arnhem kent een hecht netwerk van organisaties die hieraan een  bijdrage leveren. Arnhems Hert maakt daar met veel plezier ook onderdeel van uit. Zonder volledig te kunnen zijn, presenteren we hier die organisaties waarvan wij weten dat zij, ieder met hun eigen unieke missie Arnhem een warm hart toedragen.
(En per keten presenteren we nóg een groot aantal spelers, die specifiek in die keten opereren!)

Staat jullie organisatie er niet bij? Neem dan contact op met ons! Dan brengen wij daar snel verandering in.

Over OKA

Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA) is de oudste en grootste ondernemersvereniging van Arnhem en behartigt de belangen van rond de 300 aangesloten leden.

In die rol voeren wij de dialoog met de overheid en de politiek en nemen we deel aan diverse overlegorganen die bijdragen aan het economisch klimaat in de stad. Daarnaast organiseert OKA netwerkbijeenkomsten voor haar leden met als doel het stimuleren van de lokale economie en het uitwisselen van kennis.

OKA richt zich op alle ondernemers en ondernemingen in Arnhem en de aangrenzende gemeenten: Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Renkum, Westervoort, Rozendaal en Duiven.

Meerdere leden van Arnhems Hert zijn ook lid van OKA waaronder Bakkerij Tom van Otterloo en Coöperatie Infinite Inspiration

STATEMENT OKA

Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA) verbindt ondernemers met netwerken, kennisdelen en lobby. En zij dragen vanuit deze rol bij aan het economisch klimaat in de gemeente Arnhem.

Arnhems Hert is een nieuw initiatief in de regio Arnhem en wil met een nieuw lokaal betaalmiddel een bijdrage doen aan het economisch klimaat.  OKA ondersteunt het Arnhems Hert in deze doelstelling en ziet uit naar een nieuw duurzaam handels netwerk in de regio. 

Bestuur Ondernemers Kontakt Arnhem
oktober 2020 

In de loop der jaren hebben de initiatiefnemers op verschillende nivo’s constructieve verbindingen gelegd  met medewerkers en vertegenwoordigers van de gemeente Arnhem. Je kan beter vragen: “Met wie hebben we nog geen contact gehad?”
Wethouders, gemeenteraadsleden, beleidsambtenaren, ambtenaren belast met een specifiek domein, vertegenwoordigers van uitvoeringsorganisaties.

De gemeente Arnhem is dan ook een belangrijke (zo niet de belangrijkste) speler in het Arnhemse netwerk.

We zien de gemeente Arnhem in de volgende rollen:

  • Als ambassadeur van Arnhems Hert
    (Arnhems Hert heeft als enige speler een unieke positie als lokaal duurzaam betaalmiddel op basis van een betaalrekening in Arnhem.
    Met “Dit is pas Arnhem” die een cadeaupas, maar geen betaalrekening, onderhouden we goede betrekkingen en werkt Arnhems Hert samen zodra zich daar    mogelijkheden voordoen).
  • Als grote speler qua geldstromen in Arnhem (met daarmee potentieel een grote impact op met haar eigen lokaal en duurzaam inkoopbeleid)
  • Als grote werkgever/subsidie verstrekker.

Daarnaast hebben we een samenwerkingsverband met andere lokale communities via Circuit Nederland. Ben je een keer buiten Arnhem dan kan je daar óók je duurzame hart laten spreken door bij de leden van de aangesloten communities inkopen te doen. Wil je weten welke andere lokale communities nog meer meedoen? Kijk dan hier. Ook bij de leden van het landelijke duurzame handelsnetwerk United Economy kan je terecht!