Dirk Zeldenrust was een Arnhemse wereldverbeteraar. Om Dirk’s gedachtegoed en dadendrang in ere te houden heeft de Club van Dirk het initiatief genomen om de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs in het leven te roepen. Deze prijs heeft als doel om duurzame activiteiten en projecten in Arnhem te stimuleren en wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. Arnhems Hert en vele andere groene Arnhemse initiatieven.

De winnaar van 2020

Wij feliciteren graag Berto Kleine en Nicoline Jansen van Stadstuin Kweekland met het winnen van de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs! Namens de Arnhems Hert gemeenschap doen wij een schepje bovenop de Euro prijs; een “optopper” van 500 ARH (Arnhems Hert), duurzaam en lokaal te besteden!

Het Kweekland voorziet op een duurzame en circulaire manier de voedselvoorziening d.m.v. een voedselbos. Dat sluit helemaal aan op de duurzame en circulaire manier waarop het Arnhems Hert tegen een lokaal betaalmiddel aankijkt. Wij hopen dat jullie met deze impactverdubbelaar een extra “boost” kunnen geven bij de realisatie van jullie prachtige plan. Helemaal in de geest van Dirk Zeldenrust: doen, doen, doen, …. vanuit het Hart.
Natuurlijk feliciteren wij ook Stichting de Energiebank met een mooie 2e plaats en De Stadskok met een 3e plaats.
Ga voor meer informatie over de Dirk Zeldenrust duurzaamheidsprijs, de 16 inzendingen en de 3 genomineerden naar de website van de Groene Vos.