Een klein groepje Arnhemse ondernemers met ervaring in netwerken en het bouwen van lokale gemeenschappen ondersteund door een lokaal betaalmiddel, heeft de handen ineengeslagen. Deze groep bestaat onder andere uit bakkerij Tom van Otterloo, duurzame maatpakken atelier Dutch Spirit en de Coöperatie Infinite Inspiration. Arnhems Hert werkt nauw samen met de landelijke koepel Social Trade Organization uit Utrecht. Hier zijn bijvoorbeeld ook United Economy, met leden zoals Koffiebranderij Peeze, Odin en Greenchoice bij betrokken.

Tjwan Oei (links) en Houwke Ong (rechts) zijn mede initatiefnemers van Arnhems Hert. Zij besturen Arnhems Hert. Je kunt een van hen benaderen via het contactformulier.

In het voorjaar 2018 kwamen op initiatief van Heidi Leenaarts (United Economy) een aantal leden van United Economy bij elkaar: Franske Brandt en Tom van Otterloo (van Bakkerij Tom van Otterloo), Erik Toenhake (Aarden), en Houwke Ong en Tjwan Oei (Infinite Inspiration) bij elkaar om over de oprichting van een duurzaam lokaal geldsysteem te sparren. Naast United Economy, waar zich landelijk duurzame ondernemers hebben verenigd, is er lokaal behoefte aan circulair geld communities waar ook duurzame consumenten lid kunnen worden, naast lokaal georiënteerde duurzame organisaties, zoals bedrijven (business to business
en retail), non profit organisaties, culturele sector en gemeentelijke of lokale semi overheidsorganisaties.

Op 14 september 2018 is Arnhems Hert gestart, tijdens een oprichtingsbijeenkomst in de Coehoorn in Arnhem. Begin 2022 zijn we een gestaag groeiende community met meer dan 66 leden en sympathisanten, en met vele honderden particulieren (waaronder een groeiend aantal Arnhems Hert community leden) die Arnhems Hert kunnen besteden.