Dirk Zeldenrust was een Arnhemse wereldverbeteraar. Om Dirk’s gedachtegoed en dadendrang in ere te houden heeft de Club van Dirk het initiatief genomen om de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs in het leven te roepen. Deze prijs heeft als doel om duurzame activiteiten en projecten in Arnhem te stimuleren en wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. Arnhems Hert en vele andere groene Arnhemse initiatieven.

De winnaar van 2021

Wij feliciteren Natuurcentrum Arnhem! Zij hebben de prijs gewonnen met hun project Bee&Bee. Bee&Bee is een educatie project en geeft bezoekers van Stadsboerderij de Korenmaat, in Rijkerswoerd, een inkijk in het leven van wilde en honingbijen.

De Dirkzeldenrust Duurzaamheidprijs bestaat uit € 5.000, aangevuld met de Arnhems Hert “Optopper” van 500 ARH. Het Natuurcentrum kan dit deel van de prijs duurzaam en lokaal besteden bij leden van Arnhems Hert. Omdat ARH leden dat óók weer doen, blijft het ‘geld’ lokaal en duurzaam besteed worden. Keer op keer op keer…

Arnhems Hert wil ook de 2de prijswinnaar; Buurtgroenbedrijf, vertegenwoordigd door Jolanda van Looij en de 3de prijswinnaar; Heel Arnhem Schoon, vertegenwoordigd door Alie Sijtsma, van harte feliciteren met hun prijs!

De prijswinnaar van 2020, Steven Koster van #Kweekland, heeft dankzij deze prijs met vrijwilligers de inrichting van het voedselbos kunnen realiseren. De Arnhems Hert Optopper heeft hij besteed door zijn vrijwilligers boeken op het gebied van voedselbossen en permacultuur aan te bieden. 

*Foto (vlnr): Jan Schreur (Voorzitter van de Club van Dirk), Anneloes Louwerse (#NatuurcentrumArnhem), Tjwan Oei (#Arnhems Hert) en Frank Croes (#HAN en voorzitter van de jury). Fotograaf: Ruud de Jong (Raw Dee Photography)

Arnhems Hert zoekt vrijwilligers!

Heb jij een talent die wij zoeken en wil jij je graag inzetten voor een positieve impact op de regio Arnhem? Met jouw inzet draag je o.a. bij aan de lokale samenwerking & verbinding waarbij iedereen ertoe doet. 💚 Zoeken wij jou? Bekijk de beschikbare functies: https://arnhemshert.nl/vacatures/