Houwke Ong (mede-initiatiefnemer Arnhems Hert) bezocht Tom de Koning, initiatiefnemer van Stadslandbouw Mooieweg, in de wijk Rijkerswoerd. De Stadslandbouw verbouwt verse groenten, kruiden en klein fruit door en voor vrijwilligers op een natuurlijke wijze, zonder kunstmest en gif. Minimaal 50% van de opbrengst gaat naar de Voedselbank Arnhem. De overige opbrengst gaat naar de vrijwilligers van Stadslandbouw Mooieweg. Een mooi initiatief!

Arnhems Hert bouwt aan een community voor en van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in de regio Arnhem. Arnhems Hert is een zelfvoorzienende gemeenschap met een duurzame lokale economie, waarbij het lokale geldsysteem als een florerende verbinder functioneert tussen de verschillende economische sectoren. Doordat het geld lokaal en dus in de regio blijft, profiteert de regio er ook weer van.

Lokale voedselvoorziening is één van de belangrijke speerpunten binnen de Arnhems Hert community. Tom en Houwke hebben de mogelijkheden verkend voor een samenwerking en het verbinden van beide initiatieven.