Idealen hadden we altijd al wel. Maar deze “corona-tijd” zet ons wel extra aan het nadenken… 

… Blijft het bij denken, of vind je het tijd worden om in actie te komen? Wil je na Corona op de oude voet verder of wil je echt verandering? Laat je inspireren op deze avond, donderdag 2 juli 2020, bedoeld voor alle inwoners van Arnhem, en voor de inwoners van het Spijkerkwartier in het bijzonder!

Wat gaan we die avond doen? We delen eerst het inspirerende gedachtegoed van een aantal bevlogen voortrekkers, waaronder de makers van de film Tomorrow. Daarna vertellen we wat meer over onszelf, en wat ons heeft bewogen om de Arnhems Hert Community en het daaraan gekoppelde lokale duurzame betaalmiddel Arnhems Hert op  te zetten en uit te bouwen. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over wat ieder van ons zelf kan doen om onze lokale gemeenschap in onze eigen wijk te laten floreren.

Voor wie, waar en hoe laat?
Deze inspiratieavond is met name bedoeld voor alle Spijkerkwartier wijkbewoners. Daarnaast zijn ook ondernemers, wijkbewoners van alle Arnhemse wijken en andere geïnteresseerden van harte welkom! We komen bij elkaar bij DAZO[1], Spijkerstraat 125, Spijkerkwartier in Arnhem.
Datum: donderdagavond 2 juli 2020.
Inloop vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur (tot circa 22.00 uur).
Wij zorgen dat de adviezen voor publieke kleinschalige bijeenkomsten ivm de Corona maatregelen worden nageleefd. Registratie vooraf is daarom verplicht!

Programma
19.00 uur: Inloop met koffie/thee
19.30 uur: Kennismaking
19.45 uur: Trailer van de film “Tomorrow” en delen van het gedachtengoed van Jac Hielema (Economy Transformers) en Arnhems Hert met discussie
20.30 uur: Pauze
20.45 uur: Hoe en waar kunnen wij morgen het verschil maken? (Landbouw, zorg, onderwijs, energie, economie, lokaal geld, etc.)
22.00 uur: Afsluiting

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan direct aan!
Dat kan je doen door een mail te sturen aan welkom@arnhemshert.nl.
Vermeld daarin je naam en neem de volgende verklaring over:
“Ik meld me hierbij aan voor de inspiratie avond bij Dazo in het spijkerkwartier op donderdagavond 2 juli 2020. Ik bevestig dat ik momenteel geen Corona gerelateerde klachten heb en die de afgelopen twee weken ook niet hebt gehad. Mocht ik alsnog Corona gerelateerde klachten krijgen, dan zal ik me tijdig afmelden voor deze bijeenkomst”. 
Vooraf bij ons opgeven (i.v.m. de corona maatregelen en in verband met het maximaal aantal toegestane deelnemers) is noodzakelijk! Wij sturen je een bevestiging dat je welkom bent, of dat de limiet voor het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Aan het bijwonen van deze avond zijn geen kosten verbonden (een bescheiden vrijwillige bijdrage op de avond naar draagkracht wordt op prijs gesteld, maar ook zonder bijdrage ben je van harte welkom!).

De eerstvolgende actie die je kan nemen, om nu al jouw effect en invloed te vergroten, is dat je voor jezelf bedenkt “Wie kan ik ook uitnodigen om naar deze avond toe te gaan?”. Dat helpt jou om later een “buddy/maatje/gesprekspartner” (of meerdere) te hebben, waar je nog eens mee kan sparren: “Wat ga ik daadwerkelijk doen om bij te dragen aan mijn leefomgeving?”.  En als je deze uitnodiging in jouw netwerk wil delen: ook heel graag!
De link naar deze pagina is:  https://arnhemshert.nl/2020/06/20/spijkerkwartier-inspiratieavond/

Dan nog iets meer achtergrond informatie, waarom wij deze avond organiseren: 
Houwke (medeoprichter van het Arnhems Hert): “Na het zien van de film Tomorrow raakte ik geïnspireerd. Ik kan zelf het verschil maken!”

Arnhems Hert is een community van lokale inwoners, organisaties én ondernemers, die gezamenlijk een positieve impuls willen geven aan een florerende, lokale gemeenschap en duurzame economie.
We stimuleren ondernemers en vrienden om elkaar actief op te zoeken, met elkaar te verbinden en daarmee lokale transacties te realiseren.
Dit met het betaalmiddel Arnhems Hert en een betrouwbaar betaalsysteem als grondslag.
Bakkerij Tom van Otterloo, Duurzaam maatpakken atelier Dutch Spirit en Infinite Inspiration zijn initiatiefnemers van het Arnhems Hert.
Verder kan je met Arnhems Hert betalen bij bovengenoemde bedrijven en (onder andere) bij
Merkmij, Odin, Koffiebranderij Peeze, FoodVia en de Groene Vos.

Wil je eerst meer weten of ons iets vragen? Dat kan, neem dan contact op via de mail: welkom@arnhemshert.nl.
Of bel een van de initiatiefnemers: Tjwan Oei (06 – 40 12 14 10) of Houwke Ong (06 – 41 21 48 00)

[1] DAZO: Dit Adres Zoekt Ondernemers

Lees hieronder verder voor meer informatie, o.a. over de film Tomorrow

Over de film “Tomorrow (2016):
VANDAAG voelen we ons soms machteloos tegenover de verschillende crises van onze tijd.

Ergens weten we dat de antwoorden en veranderingen uit onszelf zullen moeten komen. Niemand anders zal ons gaan “redden”. In de loop van een eeuw heeft onze droom van vooruitgang en groei, de manier waarop we leven fundamenteel veranderd, en blijft hij vele ontwikkelingslanden inspireren. We worden ons echter steeds meer bewust van de nadelen en beperkingen van een dergelijk “onbeperkt” groeimodel. We moeten onze inspanningen dringend richten op het aanpassen van onze dromen voordat er iets onomkeerbaars met ons en onze planeet gebeurt.

We hebben behoefte aan een nieuwe richting, een nieuwe doelstelling, een nieuwe droom! De documentaire Tomorrow wil lokale alternatieve en creatieve initiatieven laten zien op verschillende domeinen zoals voedselvoorziening, geld, energie en onderwijs.

(Trailer: Tomorrow)

“TOMORROW is niet alleen een film, het is het begin van een beweging die lokale gemeenschappen over de hele wereld aanmoedigt om de manier waarop ze leven zelf te veranderen in het belang van onze planeet.”