Heb jij een warm hart voor duurzaamheid en wil je je laten inspireren door een florerende lokale gemeenschap in je eigen wijk?

“The Change of tomorrow starts today!”

Jij kunt het verschil maken! Deze avond helpt jou inspiratie op te doen, en een community van gelijkgezinden te creëren. Op de avond krijg je zoveel energie dat jij het verschil kan maken, nee gáát maken! Op welk gebied dan ook. Of het nu op het gebied van onderwijs, zorg, huisvesting, energie, of lokale samenwerkingsverbanden gaat.

Houwke (medeoprichter van het Arnhems Hert): “Na het zien van de film Tomorrow raakte ik geïnspireerd. Ik kan zelf het verschil maken!”

Wil jij óók geïnspireerd worden? En wellicht hét verschil gaan maken in jouw wijk? Samen met gelijkgezinden? Laat je donderdagavond 19-03-2020 (19.00) in het Spijkerkwartier inspireren: “The change of tomorrow starts today!”.
Schrijf je vandaag nog in!

Programma
19.00 uur: Inloop met koffie/thee
19.30 uur: Kennismaking
19.45 uur: Trailer van de film “Tomorrow” en delen van het gedachtengoed van Jac Hielema (Economy Transformers) en Arnhems Hert met discussie
20.30 uur: Pauze
20.45 uur: Hoe en waar kunnen wij morgen het verschil maken? (Landbouw, zorg, onderwijs, energie, economie, lokaal geld, etc.)
22.00 uur: Afsluiting

Over de film “Tomorrow (2016):

VANDAAG voelen we ons soms machteloos tegenover de verschillende crises van onze tijd.

Ergens weten we dat de antwoorden en veranderingen uit onszelf zullen moeten komen. Niemand anders zal ons gaan “redden”. In de loop van een eeuw heeft onze droom van vooruitgang en groei, de manier waarop we leven fundamenteel veranderd, en blijft hij vele ontwikkelingslanden inspireren. We worden ons echter steeds meer bewust van de nadelen en beperkingen van een dergelijk “onbeperkt” groeimodel. We moeten onze inspanningen dringend richten op het aanpassen van onze dromen voordat er iets onomkeerbaars met ons en onze planeet gebeurt.

We hebben behoefte aan een nieuwe richting, een nieuwe doelstelling, een nieuwe droom! De documentaire Tomorrow wil alternatieve en creatieve initiatieven laten zien op verschillende domeinen zoals landbouw, geld, energie en onderwijs. Het biedt inspirerende oplossingen om op lokaal niveau het verschil te maken op mondiaal niveau.

(Trailer: Tomorrow)

“TOMORROW is niet alleen een film, het is het begin van een beweging die lokale gemeenschappen over de hele wereld aanmoedigt om de manier waarop ze leven zelf te veranderen in het belang van onze planeet.”

Voor wie, waar en hoe laat?
Deze inspiratieavond is met name bedoeld voor alle Spijkerkwartier wijkbewoners. Daarnaast zijn ook ondernemers, wijkbewoners van andere Arnhemse wijken en andere geïnteresseerden van harte welkom! We komen bij elkaar bij DAZO[1], Spijkerstraat 125, Spijkerkwartier in Arnhem.
Inloop vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur (tot circa 22.00 uur).

Hoe aanmelden?
De bijdrage aan de organisatiekosten bedraagt 5 euro per persoon. Koffie/thee is gratis. Deelnemers met een Arnhems Hert betaalrekening kunnen met deze lokale duurzame munt betalen. Dan krijg je een korting van 20% en betaal je 4 Arnhems Hert.

Arnhems Hert is een community van lokale inwoners, organisaties én ondernemers, die gezamenlijk een positieve impuls willen geven aan een florerende, lokale gemeenschap en economie.
We stimuleren ondernemers en vrienden om elkaar actief op te zoeken, met elkaar te verbinden en daarmee lokale transacties te realiseren.
Dit met het betaalmiddel Arnhems Hert en een betrouwbaar betaalsysteem als grondslag.
Bakkerij Tom van Otterloo, Duurzaam maatpakken atelier Dutch Spirit en Infinite Inspiration zijn initiatiefnemers van het Arnhems Hert.
Verder kan je met Arnhems Hert betalen bij bovengenoemde bedrijven en (onder andere) bij
Merkmij, Odin, Koffiebranderij Peeze, FoodVia en de Groene Vos.

Wil je eerst meer weten of ons iets vragen? Dat kan, neem dan contact op via de mail: welkom@arnhemshert.nl.
Of bel een van de initiatiefnemers: Tjwan Oei (06 – 40 12 14 10) of Houwke Ong (06 – 41 21 48 00)

[1] DAZO: Dit Adres Zoekt Ondernemers

Wil je de informatie over deze Spijkerkwartier Community Inspiratieavond bewaren of doorsturen aan mogelijk geïnteresseerden in je netwerk? Dan kan je hen de link naar deze pagina doorsturen: https://arnhemshert.nl/2020-03-19-spijkerkwartier-community-inspiratieavond