De community Arnhems Hert is op 14 september 2018 opgericht door de 2 zakenpartners van Infinite Inspiration: Houwke Ong en Tjwan Oei.
Zij hebben jarenlange management ervaring opgedaan in het bedrijfsleven (Akzo Nobel, Atos Origin, C1000/Schuitema, ANWB en Nuon). Daarna hebben zij een tiental jaar geleden hun adviseurs en interim management ervaring gebundeld en het Arnhemse bureau Infinite Inspiration opgericht.
Met als motto: Resultaat door verbinding, realiseert de sociale coöperatie Infinite Inspiration duurzame maatschappelijke vernieuwing. Onze klanten richten zich op maatschappelijke vernieuwing met de focus op (ouderen-)zorg en/of integrale wijkontwikkeling.
Duurzame lokale community van particulieren, ondernemers, en andere organisaties
Arnhem kent al meerdere ondernemers netwerken en vele particuliere netwerken. Waarom dan een nieuw netwerk erbij?
Wat de Arnhems Hert community uniek maakt, is de volgende combinatie:
- Gemeenschappelijke passie en drive voor verdere verduurzaming
- Samenwerken van particulieren én ondernemers én non-profit organisaties (zoals de culturele sector en bv de gemeentelijke organisatie)
Founders en deelnemers van het eerste uur zijn Bakkerij Tom van Otterloo en het duurzame maatpakken modebedrijf Aarden van Erik Toenhake. Heidi Leenaarts van United Economy heeft op de achtergrond tijdens de voorbereidingen met raad en daad de Arnhems Hert Community helpen oprichten.
Ons geldsysteem
De oprichtingsdatum van Arnhems Hert is 14 september 2018, 10 jaar na de val van de Lehman Brothers. De val die daarna de financiële wereld en vervolgens ook de reële economie in een diepe crisis meesleurden. Een symbolische dag om een nieuw betaalsysteem in Arnhem te introduceren.
Houwke Ong en Tjwan Oei kwamen tot het inzicht dat ons huidige geldsysteem perverse prikkels kent. Het systeem van rente maakt dat rijken steeds rijker worden en armen arm blijven. Daardoor wordt het verschil tussen vermogenden en niet vermogenden groter en groter. Daarnaast creëert rente schaarste aan geld, en creëert rente de noodzaak tot groei. En groei in een eindige wereld resulteert vroeg of laat in een harde crash.
Ons geldsysteem “overkomt” ons niet. Dat hebben we zelf geconstrueerd. Dat betekent dat we óók in staat zijn een ánder geldsysteem te creëren. Een geldsysteem dat de bovengenoemde nadelen niet kent. Houwke en Tjwan kwamen er achter dat dat soort geldsystemen al bestaan. En dat er communities bestaand die dat soort geldsystemen al toepassen. Zonder rente, en met een groep gebruikers die maatschappelijk welzijn verkiezen boven maximalisering van de winst.
Dát moet dan ook in Arnhem te verwezenlijken zijn, meenden zij. En zo gezegd, zo gedaan en was de oprichting van Arnhems Hert een feit!