Wat is dat, een digitale, regionale munt?

Arnhems Hert is een lokaal betaalmiddel voor de regio Arnhem én een ‘handelsnetwerk’ van Ondernemers, Organisaties en Vrienden (particulieren). Zo functioneert het lokale betaalmiddel als sociaal bindmiddel en stimuleert het de lokale midden- en kleinbedrijven. Het blijft langer binnen de regiogrenzen dan de euro.

Stel je voor: jij eet elke week een lekker broodje of een kom soep in de plaatselijke lunchroom en je betaalt met een lokale munt. De eigenares van de lunchroom koopt met diezelfde munt in bij een plaatselijke leverancier van versproducten. Die plaatselijke leverancier van versproducten heeft een nieuw personeelslid nodig en maakt gebruik van de diensten van een reïntegratiebedrijf om de hoek. Ook hij betaalt met de regionale munt.

Het reïntegratiebedrijf vervolgens, klopt voor juridisch advies aan bij een specialist in de buurt en kan opnieuw met de regionale munt betalen. De juridisch expert, op zijn beurt, gebruikt de regionale munt onder meer voor een lunch met zijn personeel in de plaatselijke lunchroom. En de eigenares van de lunchroom betaalt met de regionale munt haar kapper, twee straten verderop… Enzovoort, enzovoort. Zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

Wat zijn de voordelen?

Geld blijft in de regio

Geld heeft de neiging snel weg te stromen naar plekken waar meer geld is. Van de kleinere bedrijven in de regio naar grote winkelketens en multinationals. Zo stroomt er in de meeste regio’s meer geld weg dan dat er binnenkomt. Een digitale regionale munt is @nder geld. Dat blijft in de regio en kan daar oneindig rondgaan.

Er ontstaat een sociaal netwerk

Door gebruik te maken van het regionale betaalmiddel wordt je onderdeel van het netwerk. Want het wordt al snel een sport om zoveel mogelijk te doen met je digitale munt. Dus bedrijven die meedoen, hebben meer kans op jou als klant.

Je versterkt lokale ondernemers

Lokale ondernemers maken de buurt bijzonder. Ze bieden iets wat grote bedrijven niet kunnen bieden: persoonlijke aandacht en nabijheid. De mogelijkheid om even binnen te lopen en een praatje te maken. Op die manier gunnen bewoners winkels, dienstverleners en zzp-ers in hun buurt, hun omzet. En draagt Arnhems Hert bij aan levendige buurten met kleine ondernemers.

Geen rente

De digitale regionale munt is een vriendelijk en eerlijk betaalmiddel zonder rente. Zelfs voor een krediet in de digitale munt hoef je geen rente te betalen.

Je vergroot je zichtbaarheid

Bij een zelfstandige en sterke buurt hoort ook een sterke lokale economie. Daarom bieden we deelnemers de mogelijkheid om zich te presenteren op deze website en op netwerkbijeenkomsten.

Ons digitaal betaalmiddel heet Arnhems Hert en is er voor Ondernemers, Organisaties en Vrienden in Arnhem en omgeving.
Ook Utrecht, Alkmaar, Zeist, Wageningen, Breda en verschillende andere steden hebben hun eigen regionale munt.
Allemaal zijn ze aangesloten bij Circuit Nederland – @nder geld.

Meld je aan als Arnhems Hert deelnemer, ondernemer of particulier.