Stel je hebt een betaalrekening bij Arnhems Hert of overweegt een betaalrekening te openen.
We kunnen ons voorstellen dat je belangrijkste vraag dan is:

“Hoe kan ik met mijn ARH betaalrekening een positieve impact maken op mijn omgeving?”

Je start met de vraag: “Bij wie geef ik nu regelmatig Euro’s uit?”

Dat is namelijk de groep die JIJ kan beïnvloeden om Arnhems Hert van jou in ontvangst te nemen en daarmee de duurzame en lokale keten uit te breiden. Daarbij kan je zowel denken aan winkels/bedrijven waar je nu al inkopen doet, maar ook aan winkels/bedrijven waar je in de nabije toekomst inkopen wilt gaan doen.

De volgende keer dat je hen spreekt, dan vraag je of zij (net als jij ) lokaal en duurzaam inkopen hoog op de agenda hebben staan. Het antwoord is daarop vrijwel altijd JA!
En dan kan je hen attenderen op het Arnhems Hert initiatief, of hen een Arnhems Hert biljet:  meegeven.

En bij nieuwe leveranciers laten we vóór onze uiteindelijke keuze voor hen al laten weten dat het een sterke pré is als we hun diensten in Arnhems Hert kunnen afrekenen. Daarmee geven we onze boodschap mee: “Koop lokaal en duurzaam!”. Het vragen of ze er open voor staan, helpt al. Als ze diezelfde vraag vanuit meerdere hoeken krijgen, worden ze vanzelf een keer lid. En jouw vraag kan daaraan hebben bijgedragen!

Voorbeelden?:
A. Rondom huis:

  • Je huur
  • Je energieleverancier (Greenchoice proberen we zover te krijgen dat ze landelijk een lokale munt accepteren. Dan kunnen zij Arnhems Hert ontvangen op hun United Economy rekening. Daarmee blijft het geld weliswaar niet lokaal, maar blijft wél in de duurzame keten. en ook dat is wat waard!

B: Je boodschappen

  • Odin doet al mee, maar ook je lokale buurtsuper kan je vragen om deel te nemen

C: Cadeautjes

  • Boeken
  • Lokale presentjes (Neem bijvoorbeeld een kijkje op de Arnhemse Webshop: Arnhem Lokaal )

Daarna komt de vraag: hoe kom ik aan voldoende Arnhems Hert om deze impact daadwerkelijk te realiseren.
De makkelijkste manier is om zelf als “Grenswisselkantoor” te functioneren. Je verdient dan je inkomen in de traditionele “Euro economie” en je wisselt deze om voor Arnhems Hert.

De leukste manier is bij je werkgever te vragen of zij open staan om jou deels (bv een bonus, of een 13de maand) in Arnhems Hert willen laten uitbetalen. Ook als je een vrijwilligersvergoeding ontvangt of een uitkering, kan je vragen om een deel van je inkomsten in Arnhems Hert uit te laten keren!