Gewoon goed bier. Dat zit wel snor.

TAGS
Natuurlijke grondstoffen, lokaal gebrouwen

Hoe het begon

In 2015 startte Gert Stoer als hobbybrouwer en experimenteerde in het souterrain van zijn huis in Arnhem met het brouwen van speciaalbier. Het eerste biertje was een sterk blond biertje dat hij de naam Gele Snor meegaf. Een pittig blond bier van 7,2% alcohol met een vleugje verse gember. Het bleek meteen een schot in de roos.

Intussen..

Brouwde hij in zijn keldertje enthousiast voort, daarbij vaak geholpen door zijn buurman (én oud-leerling) Nick. In 2018 besloten ze samen naar de Kamer van Koophandel te stappen en commercieel te gaan”. Ze huurden ketels bij Brouwerij Huttenkloas in Twente en brouwden daar in september 2018 hun eerste batch van 1000 liter Gele Snor. Hun beider stamkroeg “Nescio” werd de eerste klant. En er volgden er (veel) meer. En ook het assortiment bieren werd uitgebreid.  Nog steeds worden bij Gert in het souterrain de proefbrouwsels gebrouwen, en nadat een selectief proefpanel dit proefbrouwsel heeft goedgekeurd wordt dit bier definitief in de markt gezet.

Toekomst: GROOTSE PLANNEN

In 2019 kwam het tweetal in contact met Jaap Lok. Vanuit de krant vernam De Snor over de wilde plannen van familie Lok. Een restaurant met een proef lokaal, bierbrouwerij en een Bed & Breakfast in hartje Velp! Jaap wilde ook wel graag brouwen en ging deel uitmaken van het brouwgezelschap.

Op dit moment worden de bieren door Gert, Nick en Jaap nog gebrouwen bij huurbrouwerij Huttenklaos. Omdat de populariteit van de Snor bieren snelgroeiende is (zelfs in het noorden van het land en op Texel zijn de “Snorretjes” verkrijgbaar) wordt er momenteel 3 x zoveel gebrouwen als vorig jaar. Mede door deze populariteit zijn er vergevorderde plannen om einde 2021 een echte brouwerij met proeflokaal operationeel te hebben in een voormalig garagepand in het hartje van Velp.

Brouwerij de Snor

ADRES
Jacob Cremerstraat 20
6821 DD Arnhem

TELEFOON
Gert: 06-51985743 Jaap: 06-25437362 Nick: 06-21462486