AANKONDIGING

Heb jij een warm hart voor duurzaamheid en wil je bijdragen aan een florerende lokale gemeenschap?
Dan nodigen we je op woensdagavond 6 november heel graag uit voor de presentatie: “Hoe kan lokaal geld bijdragen aan een florerende gemeenschap?”

De band met Arnhem. Arnhem heeft al sinds lange tijd iets met geld en betaalsystemen. De eerste met zekerheid toe te schrijven Gelderse munten zijn de te Arnhem geslagen penningen op naam van graaf Gerard (1207-1229). De munten vertonen zijn naam en wapen met de drie bloemen (bron). Van latere datum zijn de Gelre (2007, opgericht door Anthony Mighels) en de Gildenmunt (2014). En ook landelijke betaalsystemen hebben hun oorsprong in Arnhem: De Florijn (van Anthony Mighels) en de United van United Economy, met als initiatiefneemster Heidi Leenaarts). En ook de internationale bitcoin heeft een actieve kern in Arnhem (Arnhem bitcoinstad). En dan natuurlijk het in 2018 geïntroduceerde Arnhems Hert, een florerende en duurzame lokale gemeenschap van ondernemers en vrienden met een positieve impact op de lokale economie.

Nu een jaar na de oprichting van het Arnhems Hert vinden we het een mooi moment om de kennis te bundelen én om ervaringen te delen. Wat werkt wél en wat werkt niet bij complementaire betaalsystemen (naast de Euro). En misschien nog wel belangrijker: Op welke wijze kan ik als individu bijdragen aan een florerende en duurzame gemeenschap? En op welke wijze kan een complementair betaalsysteem daaraan bijdragen?

Daarom organiseren we met veel plezier op woensdagavond 6 november 2019 in Arnhem presentatie waarin deze twee vraagstellingen aan de orde komen. En daarbij nodigen we jou, Arnhemmer of niet, heel graag voor uit!

 

Onderwerp: Hoe kan lokaal geld bijdragen aan een florerende gemeenschap?

En omdat een lokale, duurzame economie het fundament is van een florerende gemeenschap, is misschien de nog wel belangrijkere vervolgvraag:
Wat kan ik morgen anders doen om bij te dragen aan een duurzame lokale economie?

 

 

Gastspreker van deze avond zal Jac Hielema van Economy Transformers Academy zijn.

Tijdens een reis met zijn ouders door India werd Jac Hielema als 16-jarige rijke jongeling geconfronteerd met bittere armoede. Hoe is er zo’n kloof tussen rijkdom en armoede mogelijk? Waarom groeit die kloof nog steeds? Kunnen we niet gewoon de gezamenlijk geproduceerde koek in goed onderling overleg met elkaar delen? En welke rol speelt geld daarin? Sinds die gebeurtenis verdiepte Jac zich in de geschiedenis van het geld om de huidige geld-situatie in de wereld te begrijpen. Ook ontwikkelde hij een visie op hoe geld als middel voor gezonde gemeenschapsvorming op een vruchtbare manier begrepen en ingezet kan worden, én hoe de huidige geldsituatie omgevormd kan worden. Tijdens de avond in Arnhem zal hij op een levendige en belevende manier deze visie schetsen en in gesprek brengen.

 

 

 

Datum:   woensdagavond, 6 november 2019
Locatie:  De Coehoorn, Coehoornstraat 17, Arnhem
(De Coehoorn bevindt zich tegenover Arnhem Centraal Station op nog geen 3 minuten loopafstand. Voor de automobilisten: Onder het Centraal station is een ruime parkeergarage: Centraal (Ingang is in de Willemstunnel 1, Arnhem. Na 18.00 uur: 0,50 € per uur. Vóór 18.00 uur: 0,42 € per 10 minuten)
Tijd:         Inloop vanaf 19.00 uur, Aanvang: 19.30 uur.

Programma

19.30 uur: Start programma met Jac Hielema (Economy Transformers Academy): Hoe kan geld bijdragen aan een florerende community/gemeenschap?

20.30 uur: Pauze (thee/koffie inbegrepen)

21.00 uur: Vervolg programma met Jac Hielema (Economy Transformers Academy)

21.30 uur: Plenaire afsluiting (met beknopte mogelijkheid om een briljant idee te delen om morgen mee te beginnen)

21.45 uur: Borrel (op eigen kosten)

22.15 uur: Einde

Wil jij hier óók bij zijn? Dan kan je je hier aanmelden (Leden en sympathisanten hebben een aparte mail ontvangen om zich aan te melden). Ter compensatie van de kosten wordt een bijdrage van  10 € per persoon gevraagd (Deelnemen en betalen op 6 november aan de zaal kan ook. Aan de zaal zijn de kosten 15 €. En als je al een Arnhems Hert betaalrekening hebt, mag je natuurlijk ook in Arnhems Hert betalen! Je krijgt dan een korting van 10%).

Heb je vooraf nog vragen? Neem dan contact op met Tjwan Oei (06-40121410) of Houwke Ong (06-41214800). Of stuur een mail naar welkom@arnhemshert.nl

Wil je de informatie over dit najaarsevent bewaren of doorsturen aan mogelijk geïnteresseerden in je netwerk? Dan kan je hen de link naar deze pagina doorsturen, of je download het PDF document.