FAQ

/FAQ
FAQ2018-07-26T14:14:57+00:00

Veelgestelde vragen

Wie zitten er achter het Arnhems Hert?2018-09-20T12:34:18+00:00

Een klein groepje Arnhemse ondernemers met ervaring in netwerken en het bouwen van lokale gemeenschappen ondersteund door een lokaal betaalmiddel, heeft de handen ineengeslagen. Deze groep bestaat onder andere uit bakkerij Tom van Otterloo, duurzame maatpakken atelier Dutch Spirit en de Coöperatie Infinite Inspiration. Arnhems Hert werkt nauw samen met de landelijke koepel Social Trade Organization uit Utrecht. Hier zijn bijvoorbeeld ook United Economy, met leden zoals Koffiebranderij Peeze, Odin en Greenchoice bij betrokken.

Voor wie is Arnhems Hert?2018-10-04T11:56:38+00:00

Iedereen met een hart voor een florerende en duurzame regio Arnhem is dan welkom! Of je nu een ondernemer bent die streeft naar een duurzamere omzet, gemeente of een sociale organisatie, of een inwoner uit de regio Arnhem. Gun jezelf de mogelijkheid om jouw hart voor een florerende en duurzame regio Arnhem kenbaar te maken!

Arnhems Hert is gericht op lokale ondernemingen. Heb je zelf een ondeneming? Dan kun je meedoen als Ondernemer en versterk je je onderneming én je netwerk met Arnhems Hert. Arnhems Hert gaan vaker rond in Arnhem. Vernieuwende bedrijven krijgen hierdoor meer omzet, klanten en krediet.

Heb je zelf geen onderneming en wil je de lokale economie toch graag ondersteunen, dan kun je Vriend worden van Arnhems Hert en versterk je de lokale economie en gemeenschap.
Je geld levert een positieve bijdrage aan een florende lokale gemeenschap en aan deelnemende ondernemers. Open een Arnhems Hert rekening en wordt “Vriend” voor € 50,- per jaar.

Op de website kan je hier meer over lezen.

Hoe werkt Arnhems Hert?2018-10-04T11:57:27+00:00

Het voordeel van een lokale munt is dat deze de regio niet verlaat, simpel door het feit dat je er elders niet mee kunt betalen. Onderzoek heeft uitgewezen dat een euro gemiddeld na tweeëneenhalve transactie de regio uit is en bijvoorbeeld in China is beland. Met het gebruik van het Arnhems Hert stimuleer je de lokale economie: het geld komt altijd weer terecht bij een deelnemer uit de regio Arnhem.

 

Op de website kan je hier meer over lezen.

Waarom willen we Arnhems Hert?2018-09-20T11:55:39+00:00

Arnhems Hert is er om een florerende en duurzame lokale gemeenschap te realiseren door een boost te geven aan de lokale economie. We stimuleren ondernemers en inwoners hieraan actief bij te dragen. Dat doen we door het enthousiasmeren van de gemeenschap om elkaar actief op te zoeken, met elkaar te verbinden en daarmee lokale transacties te realiseren. Het betaalmiddel en een betrouwbaar betaalsysteem liggen daaraan ten grondslag.

Op 15 september 2018 is het 10 jaar geleden dat de zakenbank Lehman Brothers uit de VS omviel. Het was het begin van de financiële crisis en de reddingsoperatie door de overheid kostte tientallen miljarden. Er zijn enkele maatregelen getroffen, maar de financiële sector is niet wezenlijk veranderd en we zijn vrolijk op weg naar een volgende crisis. Het kan en moet anders. Ondernemers en inwoners uit de regio Arnhem kunnen door deelname aan deze gemeenschap een rol van betekenis spelen.

Hoe draagt Arnhems Hert bij aan de lokale economie?2018-09-20T21:14:54+00:00

Als je met euro’s lokaal koopt weet je nooit waar het bedrijf dat twee of drie stappen verderop in de keten zit het geld besteedt. Met Arnhems Hert is juist zeker dat ieder bedrijf dat zich aansluit ook lokaal blijft besteden, zodat uiteindelijk iedereen in de regio meer kan verdienen.

Wat kost deelname?2018-10-31T13:21:13+00:00

Klein Bedrijf: € 85,- per jaar (tot 10 medewerkers)
(€ 35,- per jaar excl. BTW voor deelname Gemeenschap Arnhems Hert en € 50,- per jaar voor de rekening in Arnhems Hert. Voor ondernemers met een eenmanszaak is er een speciale regeling.)

Middel Bedrijf: € 185,- per jaar (10 tot 50 medewerkers)
(€ 35,- per jaar excl. BTW voor deelname Gemeenschap Arnhems Hert en € 150,- per jaar voor de rekening in Arnhems Hert)

Groot bedrijf: € 335,- per jaar (Meer dan 50 medewerkers)
(€ 35,- per jaar excl. BTW voor deelname Gemeenschap Arnhems Hert en € 300,- per jaar voor de rekening in Arnhems Hert)

Ondernemers kunnen zich hier aanmelden.

In de toekomst zullen deze bedragen zeer waarschijnlijk omzetafhankelijk worden: verdient uw bedrijf meer in het circuit, dan betaalt u ook wat meer. Verdient u minder, dan betaalt u ook minder.

 

Consument (particulier): Met € 50,- per jaar, ondersteun je de lokale economie.
(€ 35,- per jaar incl. BTW voor deelname Gemeenschap Arnhems Hert en € 15,- per jaar voor de rekening in Arnhems Hert. Voor studenten of deelnemers met een minimuminkomen of lager is er een speciale regeling.)

Hoe koop ik Arnhems Hert?2018-10-31T13:46:11+00:00

Als je lid bent van de gemeenschap Arnhems Hert, dan kun je Arnhems Hert kopen, zowel als bedrijf als consument. Hiervoor dien je uiteraard eerst een Arnhems Hert rekening te hebben. Om saldo bij te kopen maak je het gewenste bedrag over naar NL78TRIO0784911576, t.n.v. Stichting STRO o.v.v. “aankoop Arnhems Hert”. Let op, consumenten mogen niet meer dan €150,- per keer aankopen. Voor bedrijven is er geen maximum. Arnhems Hert staan binnen enkele dagen bijgeschreven op je rekening.

(NB Ben je nog geen lid van de gemeenschap Arnhems Hert? Lees dan hier verder voor meer informatie.)