De Duurzame Ontmoeting

In Nederland zijn meerdere lokale en landelijke communities die circulair geld als instrument inzetten. Alle deelnemers hebben duurzaam en circulair ondernemen in de genen en een groot deel heeft deze ambitie ook expliciet omarmd.

Deze communities hebben zich verenigd in Circulair Geld Nederland om best practices, het betaalplatform Cyclos, administratie en juridische structuur te delen.

Om de samenwerking te versterken hebben we voor ondernemers uit alle communities een aantal ontmoetingen organiseren onder de naam “De duurzame ontmoeting“. De eerste duurzame ontmoeting is op op 7 april 2022 on-line gehouden. De eerstvolgende ontmoeting zullen we hier aankondigen.

Voor deze ontmoetingen zullen de ondernemers van alle communities worden uitgenodigd. Ben jij een gedreven ondernemer die lokaal en duurzaam ondernemen in de genen heeft, maar nog geen deelnemer?
Neem dan contact met een van de contactpersonen. Wellicht dat we je toch voor de bijeenkomst kunnen uitnodigen!

Contactpersonen

Jaap VinkPROGRAMMA MANAGER BIJ STICHTING SOCIAL TRADE ORGANISATION, INITIATIEFNEMER UTRECHTSE EURO
Wie: : Jaap Vink (43)

Wat: Circulaire geldnetwerken opzetten om met duurzaam geld de lokale economie te versterken en zo een alternatief te bieden voor het huidige geldsysteem.

Waarom: ‘Het bijzondere van lokale ondernemingen verbinden en versterken zonder groeidwang.’

Mail: jaap (punt) vink (at) socialtrade (punt) nl

Heidi LeenaartsINITIATIEFNEMER UNITED ECONOMY
Wie: Heidi Leenaarts (Arnhem)

Wat: Heidi Leenaarts is initiatiefnemer van de coöperatie United Economy. Een beweging van mensen en bedrijven die samen bouwen aan een nieuwe economie. “We gebruiken circulair geld als een middel voor onderling duurzaam zakendoen. Ook helpen we elkaar vooruit met duurzaam en sociaal ondernemerschap. Zo dragen we bij aan een samenleving gericht op echte waardecreatie.”

Daarnaast verleent Heidi Leenaarts onder de naam Evidente adviesdiensten op het brede terrein van circulaire economie, onder andere aan gemeenten.

Waarom: ‘Het bijzondere van lokale ondernemingen verbinden en versterken zonder groeidwang.’

Mail: heidi (at ) unitedeconomy (punt) nl

Tjwan OeiMANAGING PARTNER BIJ DE SOCIALE COÖPERATIE INFINITE INSPIRATION, MEDE-INITIATIEFNEMER ARNHEMS HERT
Wie: Tjwan Oei

Wat: Infinite Inspiration realiseert duurzame maatschappelijke vernieuwing met de focus op (ouderen-)zorg, integrale wijkontwikkeling en lokale duurzame betaalmiddelen.
In onze werkwijze staat het creëren van verbinding centraal. We gaan uit van de kracht van organisaties, van samenwerking, en de daaruit voortvloeiende inspirerende mogelijkheden.
Wij verbinden daarin de mens met zichzelf, de ander, de omgeving en zijn/haar toekomst.

Waarom: ‘Onze kinderen verdienen een maatschappij waarin zij zich kunnen ontplooien tot hun authentieke Zelf, zonder kaders, beperkingen of vooroordelen van anderen’

Mail: tjwan (punt) oei (at) arnhemshert (punt) nl

Wie zijn de andere mede organisatoren van “de Duurzame Ontmoeting”?

Circulair Geld Nederland bestaat uit het landelijke handelsnetwerk United Economy, een groeiende groep van duurzaam gedreven bedrijven en organisaties, die het positieve in de wereld willen versterken, en de lokale communities Arnhems Hert, de Brabantse Parel, De Zeister KnoopDe Alkmaarse Vixde Wageningse Eurijn, de Utrechtse Euro,  de Fryske Euro en de Nijmeegse Novio Euro.

We gebruiken allemaal het onderliggende betaalplatform van Circuit Nederland.

Evenementen kalender van de aangesloten communities